ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 5 κιλά κριθάρι
- 1 κιλό ολικής άλεσης
- 2500 γρ. ΤΜ
- 1500 70%
- 180 γρ. αλάτι
- 1500 γρ. προζύμι
- 180 γρ. μαγιά
- 100 γρ. λάδι
- 6500 γρ. νερό
Ζυμώνουμε 12′ σε αργό και 4 λεπτά σε γρήγορο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15′ και τοποθετούμε στη στόφα για 40-45 λεπτά.
Αν αποφασίσατε να δοκιμάσετε και εσείς να φτιάξετε τη συνταγή Παξιμάδι σίκαλης θα χρειαστείτε: Αλεύρι Χωριάτικο | Αλεύρι Ολικής Άλεσης | Κριθάλευρο