Επαγγελματικές Συνταγές – Αρτοποιία

Κρίθινο ψωμί

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 5 κιλά κριθάρι
  • 1 κιλό ολικής άλεσης
  • 2500 γρ. ΤΜ
  • 1500 70%
  • 180 γρ. αλάτι
  • 1500 γρ. προζύμι
  • 180 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. λάδι
  • 6500 γρ. νερό

Ζυμώνουμε 12′ σε αργό και 4 λεπτά σε γρήγορο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15′ και τοποθετούμε στη στόφα για 40-45 λεπτά.

Αν αποφασίσατε να δοκιμάσετε και εσείς να φτιάξετε τη συνταγή Παξιμάδι σίκαλης θα χρειαστείτε: Αλεύρι Χωριάτικο | Αλεύρι Ολικής Άλεσης | Κριθάλευρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.