ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 10 κιλά αλεύρι σφολιάτας
- 250γρ. αλάτι
- 100γρ. ζάχαρη
- 500γρ. φυτίνη
- 4300γρ. νερό
- 7 κιλά σκληρή μαργαρίνη
για σφολιάτα
Ζυμώνουμε στην αρχή όλα τα υλικά εκτός από την μαργαρίνη μέχρι να απορροφηθεί το νερό και η φυτίνη. Έπειτα κόβουμε την σκληρή μαργαρίνη σε κύβους 5X5 cm. Την ρίχνουμε στο ζυμάρι και ζυμώνουμε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα χωρίς όμως η μαργαρίνη να λιώσει. Κάνουμε μπάλες το ζυμάρι και κάνουμε 2 άλλες βόλτες και 1 διπλή. Πριν ανοίξουμε το τελικό φύλλο ξεκουράζουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο, τέλος το ψήνουμε στους 200 βαθμούς C τα 300γρ. για 25 λεπτά.