Μιγ. Κουλούρι, Συνταγές για πωλητές

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνταγή:
– 1000γρ Μίγμα για κουλούρι Θεσσαλονίκης
– 40γρ Μαγιά
– 450γρ νερό

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 5λ στην αργή ταχύτητα και περίπου 5λ στην γρήγορα. Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C.
Ξεκούραση 10λ, κόψιμο και πλάσιμο, βρέξιμο και επικάλυψη με σουσάμι.
Στόφα 30-45λ, ανάλογα την θερμοκρασία και το πώς θέλουμε τα κουλούρια (λεπτά και τραγανά ή αφράτα και μαλακά).
Ψήσιμο στους 180°C χωρίς ατμό (σε αερόθερμο φούρνο ~15λ, σε ταμπανωτό ~20λ) για τεμάχια ζύμης βάρους 100γρ

 

 

 

 

Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.