Μιγ. Κουλούρι, Συνταγές για πωλητές

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Συνταγή:
– 2000γρ Μίγμα για κουλούρι Θεσσαλονίκης
– 1000γρ Αλεύρι Ολικής άλεσης Βυνούχο
– 150γρ Ζάχαρη
– 20γρ Αλάτι
– 120γρ Μαγιά
– 60γρ Φυτίνη
– 1650γρ Νερό

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή μίξερ με γάντζο, 6λ στην αργή ταχύτητα, 3-4λ στην γρήγορη. Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C. Ξεκούραση 10λ, κόψιμο και πλάσιμο, βρέξιμο και επικάλυψη με σουσάμι.
Στόφα 30-45λ, ανάλογα την θερμοκρασία και το πώς θέλουμε τα κουλούρια (λεπτά και τραγανά ή αφράτα και μαλακά).
Ψήσιμο στους 180°C χωρίς ατμό, με ανοικτό τάμπερ.

 

 

 

 

Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.