Συνταγές για πωλητές, Χαρούπι

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

Συνταγή:
– 500γρ Μίγμα για Κουλούρι Θεσσαλονίκης
– 500γρ Μίγμα με Χαρουπάλευρο
– 25γρ Ζάχαρη
– 40γρ Μαγιά
– 8γρ Αλάτι
– 500γρ Νερό

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή στο μίξερ με το γάντζο, 5λ στην αργή ταχύτητα και περίπου 5λ στην γρήγορα. Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C. Ξεκούραση 10λ, κόψιμο, πλάσιμο και επικάλυψη με σουσάμι.
Στόφα 30λ για λεπτό τραγανό κουλούρι, 40-45λ για πιο αφράτο.
Ψήσιμο στους 180°C χωρίς ατμό, με ανοιχτό τάμπερ.

 

 

Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.