Συνταγές καταναλωτικών για όλες τις Χρήσεις

Κουλουράκια Σμυρνέικα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1.000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά (200γρ.)
  • 120 γρ. γάλα χλιαρό
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. σόδα
  • 1 βανίλια
  • ½ πορτοκάλι ξύσμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν και συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά. Διαλύουμε την σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε κι αυτό στο μίγμα σιγά-σιγά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε ομοιόμορφη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Κόβουμε και πλάθουμε φυτίλια περίπου 25 εκατοστών, τα διπλώνουμε στα τρία και πιέζουμε τις άκρες μεταξύ τους ή διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τοποθετούμε σε ταψί λαδόκολλα, αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.