Συνταγές καταναλωτικών με Αλεύρι Φαρίνα

Κέικ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400γρ.Ζάχαρη
  • 250 γρ. Μαργαρίνη
  • 250 γρ. Γάλα
  • 200 γρ. Αυγό
  • 2 Βανίλιες
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία χώρου. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στην γρήγορη ταχύτητα, ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αρωματικά (βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού) και έπειτα τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας στη μεσαία ταχύτητα. Μόλις μπουν όλα τα αυγά προσθέτουμε και το γάλα. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, χτυπώντας στην χαμηλότερηταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένες φόρμες και ψήνουμε στους 170-180°C με αέρα. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά καρφώνοντας ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει στεγνό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.