Πολυτελείας, Συνταγές για πωλητές

BRIOCHE ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Συνταγή:
– 1000 γρ Αλεύρι πολυτελείας
– 100 γρ Μαργαρίνη
– 100 γρ Γάλα
– 80 γρ Ζάχαρη
– 100 γρ Αυγό
– 20 γρ Αλάτι
– 40 γρ Μαγιά
– +/-320γρ Νερό

Εκτέλεση:
Σε ταχυζυμωτήριο ή μίξερ ζαχαροπλαστικής, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, 5λ στην 1η και περίπου 8λ στην 2η ταχύτητα, μέχρι να γυαλίσει η ζύμη και να ξεκολλήσει από τον κάδο/ Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης περίπου 30°C.
Ξεκουράζουμε την ζύμη για 20λ, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος(πχ 80γρ για μικρό ψωμάκι, 20γρ για ψωμάκι burger), τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική επιφάνεια και στοφάρουμε για 50-60λ.
Προαιρετικά αλείφουμε με γάλα ή κρόκο αυγού αραιωμένο και ψήνουμε α) σε ταμπανωτό φούρνο στους 200°C για 12-15λ, β) σε αερόθερμο φούρνο στους 180°C για 15-20λ.

 

 

 

 

Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.