Φύλλο Χωριάτικο

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, αρχικά με 400γρ. νερό (ελαφρώς χλιαρό), μέχρι να βραχεί όλο το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ενυδατωθεί για 15λ, έπειτα ξαναζυμώνουμε. Αν το ζυμάρι είναι στεγνό/σφικτό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, ώστε να πλάθεται εύκολα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε λεία και εύπλαστη ζύμη, χωρίς να κολλάει. Κόβουμε κομμάτια, τα κάνουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν για τουλάχιστο 15λ. Ύστερα τα πατάμε με το χέρι και με πλάστη τα ανοίγουμε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Αν το φύλλο ανοίγει δύσκολα, χρειάζεται να αφήσουμε περισσότερη ξεκούραση.

*Σημείωση: Είναι καλύτερα να γίνει το ζυμάρι μας προς το μαλακό παρά σφικτό. Έτσι θα χρειαστεί λιγότερη ξεκούραση για να ανοίξει, και θα ανοίξει με λιγότερα περάσματα του πλάστη. Μην ξεχνάμε ότι θα πάρει και αλεύρι από την επιφάνεια επάνω στην οποία θα το ανοίξουμε.