Παντεσπάνι

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και βουτυρώνουμε την φόρμα στην οποία θα ψήσουμε το παντεσπάνι. Χρησιμοποιούμε ιδανικά φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι, ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε ευκολότερα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια, στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε το βούτυρο που έμεινε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουμε το μίγμα στην φόρμα και την γέρνουμε προς όλες τις μεριές ώστε να κολλήσει περισσότερο υλικό στα τοιχώματα από ότι στο κέντρο. Έτσι όταν φουσκώσει θα είναι πιο επίπεδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°Cμε αέρα για περίπου 20λ. Ελέγχουμε καρφώνοντας ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει στεγνό. Βγάζοντας το από το φούρνο, λύνουμε το στεφάνι της φόρμας και μεταφέρουμε το παντεσπάνι ανάποδα επάνω σε σχάρα, για να κρυώσει σωστά και να μπορούμε να το κόψουμε.