Κουραμπιέδες

Φροντίζουμε το βούτυρο να είναι μαλακό, σε θερμοκρασία χώρου. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ ή με σύρμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να μοιάζει με σαντιγί. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, και στο τέλος προσθέτουμε στο μίγμα τα αμύγδαλα (ολόκληρα ή σπασμένα) και το κονιάκ. Θέλουμε ζύμη μαλακή, όμως να μην κολλάει στα χέρια - αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε κομμάτια ζύμης (~30 γρ.) στο επιθυμητό σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180°C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μετά το ψήσιμο αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.