Κουλουράκια Σμυρνέικα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν και συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά. Διαλύουμε την σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε κι αυτό στο μίγμα σιγά-σιγά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε ομοιόμορφη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Κόβουμε και πλάθουμε φυτίλια περίπου 25 εκατοστών, τα διπλώνουμε στα τρία και πιέζουμε τις άκρες μεταξύ τους ή διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τοποθετούμε σε ταψί λαδόκολλα, αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.