Φύλλο για πίτα

Αυτή η δοσολογία δίνει περίπου 6 φύλλα για μικρό ταψί ή 4 για μεγάλο. Ρίχνουμε το λάδι στο αλεύρι και το τρίβουμε μέχρι να απορροφηθεί. Διαλύουμε το αλάτι και το ξύδι στο χλιαρό νερό και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε αργά, μέχρι να επιτύχουμε λεία ζύμη που δεν κολλάει. Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια (τόσα όσα τα φύλλα που θέλουμε) τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σκεπασμένα. Μετά την ξεκούραση ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο, πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί, λαδώνοντας το κάθε ένα πριν τοποθετήσουμε το επόμενο. Αφού μπει η γέμιση και διπλώσουμε τις άκρες μέσα στο ταψί, κόβουμε το σχήμα των κομματιών που θέλουμε και ψήνουμε στους 190-200 °C για περίπου μία ώρα (μέχρι να ροδίσει το φύλλο).