Cookies

Αν προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, μπορούμε σαν αρωματικό να προτιμήσουμε ξύσμα πορτοκαλιού που κάνει ωραία αντίθεση. Στην περίπτωση των ξηρών καρπών (π.χ. σπασμένα φουντούκια, αμύγδαλα, μαύρη σταφίδα) ταιριάζει καλύτερα η βανίλια. Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία χώρου. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στην γρήγορη ταχύτητα, ώστε να αφρατέψει.Ύστερα χτυπώντας στην αργή ταχύτητα, προσθέτουμε τη βανίλια (ή το ξύσμα πορτοκαλιού) και το αλάτι, μετά το αυγό, έπειτα το αλεύρικαι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ή/και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα ώστε να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε κομμάτια της ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα ψησίματος, με απόστασηπερίπου 10εκ. μεταξύ τους και ψήνουμε στους 180°C με αέρα για 15-20λ.
*Για μαλακά cookies, αντικαθιστούμε την λευκή ζάχαρη με καστανή, ακατέργαστη ζάχαρη, και στον φούρνο ψήνουμε για περίπου 10λ.